fbpx

Discover FWO (nl)

Maak kennis met

Alles over Futureworld Orchestra op 1 pagina

Inhoud van deze pagina

Muziek eerst

2 Vinyl albums uit de jaren 80

(Sinds kort beschikbaar op dubbel-CD en komen zomer 2023 uit op vinyl)

Mission Completed

Turning Point

Mission Completed
Turning Point Sleeve Artwork

CD – Regenerated

CD sleeve - Regenerated

Download Only Albums

Hidden Files

Organized

Oceans of Infinity

Pictures at an Exhibition

CD sleeve - Hidden Files V2
Organized sleeve
Oceans of Infinity sleeve
Pictures at an Exhibition

Deze albums zijn nog uitsluitend beschikbaar als downloads maar komen beschikbaar op CD in 2023

2 Jaren-80 Albums op dubbel CD

+14 bonus tracks nooit eerder uitgebracht

Released 10 december 2022

MC & TP XL - Digisleeve folded

FUTUREWORLD ORCHESTRA puntsgewijs

Futureworld Orchestra is in 1980 opgericht door Robert Pot en Gerto Heupink die beiden een grote belangstelling hebben voor synthesizer-technologie. Na enkele maanden experimenteren besloten ze contact op te nemen met een Nederlandse platenmaatschappij (Dureco) om hun muziek uiteindelijk uit te brengen. De eerste opnamesessie bestond uit de nummers: Desire, I’m not afraid of the future, Airborne en Casablanca Night. Desire was de eerste single die in oktober 1981 werd uitgebracht en meteen een Nederlandse hit werd. Er kwam meteen belangstelling uit heel Europa en internationale releases volgden snel. In mate name Spanje en Italië is Future World Orchestra erg bekend geworden.

DE CREATOR

Robert Pot is geboren in Nijverdal, een rustig dorpje in het land Nederland. Vanaf zijn 14e begon hij een grote voorliefde te ontwikkelen voor symfonisch georiënteerde rockmuziek.
Groepen als: Genesis, Yes, Emerson, Lake & Palmer, en later Camel, Asia en UK, werden zijn favorieten, daarnaast werden Tony Banks, Rick Wakeman en Keith Emerson zijn grootste inspiratoren.

Keyboards is een sleutelwoord in Roberts muzikale leven. Op 16-jarige leeftijd kocht Robert zijn eerste keyboard, een orgel gebouwd door een buurman. Als student elektronica begon hij al snel het keyboard aan te passen om zijn eigen, unieke geluiden te ontwikkelen. Hij besefte dat synthesizers een grote toekomst hadden en een geheel nieuwe kijk op muziek maken zouden creëren. Door kranten te bezorgen en in zijn vrije tijd als DJ in plaatselijke discotheken te werken, verdiende Robert het geld dat hij investeerde in de nieuwste synthesizers en opnameapparatuur. Een paar jaar later had hij zijn apparatuur uitgebreid tot het niveau van een professionele opnamestudio, waar hij zijn eerste composities begon op te nemen. In 1980 ontmoette Robert Gerto Heupink die ook met synthesizers en opname-apparatuur werkte en…Future World Orchestra was geboren. Mede door de wereldwijde economische depressie in de opname-industrie stopte FWO helaas in 1987 met het maken van gezamenlijke opnames. Robert ging echter solo verder en veranderde de naam Future World Orchestra in Futureworld Orchestra

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Een van Roberts hoogtepunten, is zijn samenwerking met Rob en Ferdi Bolland die resulteerde in de realisatie van: Darwin – The Evolution, een album met internationale allure. Niet in de laatste plaats door de samenwerking met: Colin Blunstone (Zombies, Allan Parson’s Project), Ian Gillan (Deep Purple), (wijlen) Falco (Rock me Amadeus) en Barclay James Harvest en Suzi Quattro.

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-

Robert op vlucht naar Key West Florida.

Naast het maken van muziek was Robert een toegewijd Instrument Rated Private Pilot. In 2001 begon hij met een vliegopleiding in Florida (USA) en heeft inmiddels honderden vlieguren gemaakt.

 

Robert on flight to Key West Florida.

Wist je dat ….. in 2013 Robert ontsnapte aan een ernstig ongeluk tijdens een vlucht boven Ft. Pierce Florida, terwijl hij de “after take-off checklist” uitvoerde, toen hij 1000 voet passeerde, ontplofte wat achteraf de cilinderkop bleek te zijn, wat zware trillingen veroorzaakte. Bij de landing met 15 knopen rugwind landde hij pas halverwege de baan, nauwelijks in staat om op tijd voor het eind van de landingsbaan tot stilstand te komen. Uiteindelijk kon hij de baan vrijmaken en parkeerde het vliegtuig in overleg met de verkeersleiding op een brede plek op de taxibaan.

Robert na afloop: “Nou, uiteindelijk was dit eigenlijk mijn beste vliegles ooit!”

 

Futureworld Orchestra bracht de volgende titels uit:

 • 2 vinyl Albums – Mission Completed (1982) & Turning Point (1983)
 • 6 Singles – Desire, I’m not afraid of the future, E.T., Roulette, Don’t go and S.O.S. Here my Call
 • Een aantal speciale releases in het buitenland
 • CD Album: The Best of Future World Orchestra (1986)
 • CD Album: Hidden Files (2000)
 • CD Album: Regenerated (2010)
 • 4 “Download Only” Albums: Hidden Files V2, Organized, Oceans of Inifinity, Pictures at an Exhibition
 • Dubbel CD Album: Mission Completed XL & Turning Point XL (2022)

Voor meer gedetailleerde informatie en luistermogelijkheden ga naar: Discography

After 40 years

FIRST TIME RELEASE van de 2 beroemde FUTURE WORLD ORCHESTRA eighties albums op één geweldige DUBBELE CD. Mission Completed XL & TurningPoint XL zijn de originele albums van Future World Orchestra uit de jaren tachtig, met hits als:

“Desire”, “I’m not afraid of the future”, “Theme from E.T.” en “Roulette”. De XL staat voor de 14 bonustracks die de totale tijd op ruim 157 minuten muziek brengen en het totaal aantal tracks op maar liefst 35.

 

Met de release van de 2 jaren-80 albums in december 2022 verschijnt er meteen een nieuwe horizon op. In januari 2023 brengt Futureworld Orchestra namelijk een gloednieuw album uit met uitsluitend instrumentaal werk.
Dit album waarvan de werktitel luidt: TO THE WORLD OF THE FUTURE, kan bestempeld worden als een echt synthesizer album. Later dat jaar zal er een meer “rock” georiënteerd album uitkomen en werkt Robert samen met andere artiesten.

THE FUTURE LOOKS BRIGHT

Jouw SUPPORT is nodig !

help FWO groeien en wordt affiliate

en deel mee in het succes van Futureworld Orchestra

Als artiest ben ik natuurlijk blij met alle steun en promotie. Om mensen (wellicht zoals jij) te stimuleren en te motiveren, heb ik een mogelijkheid gecreëerd om een stukje van mijn inkomsten met jou te delen. Zie het als mijn blijk van waardering. Futureworld Orchestra kent daarom een zeer aantrekkelijk affiliate programma waar ook jij gebruik van kunt maken.

Verdien tot zelfs 50% van de verkoopprijs van alle FWO muziekproducten.

Voorwaarden van het affiliate programma vind je HIER
Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit onderwerp, stuur dan een e-mail.

Hieronder vind je een eenvoudig formulier om een affiliate account aan te vragen.
Het is geheel gratis en stoppen kan altijd!

FWO beschikbaar voor promotie

Als artiest ben ik graag te gast in jouw programma.
Of het gaat om een live-podcast, opgenomen podcast of interview voor jouw blog,
met genoegen zal ik mijn medewerking aan jouw programma of blog verlenen.

Schot voor de boeg/onderwerp ideeën:

 • Futureworld Orchestra algemeen
 • De CD release “MISSION COMPLETED XL & TURNING POINT XL” specifiek
 • Synthesizers/electronische muziek
 • Kansen voor jonge, nieuwe (independent) artiesten

Interesse? Vul dan nu het onderstaand formulier in en ik neem spoedig contact met je op.