Pers

PERSBERICHT – 28 november 2022

Release 80-ies dubbel album

HEADLINE:

Futureworld Orchestra brengt de 2 jaren-80 albums voor het eerst uit op CD!

SUB HEADLINE:

Futureworld Orchestra brengt beide hit albums: “MISSION COMPLETED & TURNING POINT (XL uitvoering) uit de jaren-80 voor het eerst uit op dubbel-CD (XL) op eigen label.

Start inhoud

40 Jaar na de initiële release brengt Futureworld Orchestra haar beide jaren-80 albums: MISSION COMPLETED & TURNING POINT, uit op een dubbel- CD met maar liefst 14 bonus tracks! (XL). De albums bevatten o.a. de hitsingles: DESIRE, I’M NOT AFRAID OF THE FUTURE, THEME FROM ET en ROULETTE.

 Mede oprichter en sinds 1986 enig lid van Futureworld Orchestra Robert Pot brengt de dubbelaar uit op het eigen gloednieuwe platenlabel: “Futureworld Records”. Beide albums zijn nooit eerder in de originele vorm uitgebracht op CD en bevatten alle authentieke opnames uit de jaren-80 van platenmaatschappij destijds Dureco. Release op vinyl wordt verwacht eind voorjaar 2023.

Quote Robert:

“Al jarenlang is het mijn wens geweest om het originele materiaal van FWO opnieuw uit te brengen. Ik was dan ook zeer blij met de Dureco licentie die ik gekregen heb. Het zijn vooral de aanhoudendheid van vragen door fans vanuit de hele wereld en de toenemende vraag naar vinyl, CD’s en zelfs compact cassettes, die mij hebben geïnspireerd om beide albums en nieuw materiaal uit te gaan brengen.

Omdat release op CD de ruimte geeft om ook nieuwe werken te plaatsen heb ik 14 bonus tracks toegevoegd. Deze door mij geselecteerde tracks zijn in basis allemaal opnames uit de jaren-90 en recentelijk door mij geremixt, c.q. gemasterd in mijn eigen studio. Als artiest vind ik het belangrijk technisch en creatieve gezien het beste te leveren wat mogelijk is. Fans verdienen dit nu eenmaal!”

MISSION COMPLETED XL & TURNING POINT bevat maar liefst 35 tracks die samen meer dan 2,5 uur beslaan. De release van de jaren-80 albums luidt tevens een nieuwe actieve  levensfase van FWO in. Zo verschijnt in Januari 2023 al een nieuw album op CD met uitsluitend nieuw en recent opgenomen werken.  (Werktitel: To the World of the Future”.) Alle werken op dit album zullen instrumentaal zijn en de herkenbare FWO sound hebben.”

Einde Inhoud

Algemene achtergrond Futureworld Orchestra.

Futureworld Orchestra is in 1980 opgericht door Robert Pot en Gerto Heupink.

“Desire” was de eerste single die in oktober 1981 werd uitgebracht en die meteen een Nederlandse hit werd mede dankzij de befaamde DJ Frits Spits. Vrij snel kwam uit heel Europa belangstelling en werd Desire een bescheiden internationaal succes.

Samen met de tweede single: I’m not afraid of the Future, werd het eerste album uitgebracht in 1982 genaamd: MISSION COMPLETED.
Het tweede album: TURNING POINT, kwam uit in 1983.

Future World Orchestra bracht uiteindelijk 4 singles uit: Desire, I’m not Afraid of the Future, Theme from E.T. en Roulette.

In 1986 gingen Robert en Gerto muzikaal uit elkaar waarbij Robert de naam behield en deze veranderde van Future World Orchestra in Futureworld Orchestra.

=============

Discogs  –  Email contact PERS

Images voor publicatie

FWO 40Y logo Clean
MC & TP XL - Digisleeve folded
MC & TP XL - Double CD
Label & Sleeve MC XL
Label & Sleeve TP XL
Avatar Robert FWO
Robert - Futureworld Orchestra